16.8 C
Delfzijl
woensdag 19 juni 2019
Home Agenda tips Gratis concert van Het Blauwe Uur in Zeerijp

Gratis concert van Het Blauwe Uur in Zeerijp

Zeerijp – Het Blauwe Uur brengt zondag 14 oktober om 15.00 uur een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma in het Dorpshuis Bij Jacobus in Zeerijp.

Het programma met eigen werk en bewerkte covers uit (oost) Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire bevat een mix van bekende en onbekende liederen: Becaud, Gainsbourgh, Aznavour, Shaffy en Bregovic naast Alexiou, Antipas, Mousafiris en Zervoudakis. Alles in het Nederlands hertaald en soms geschreven door Ron Glasbeek en Tim Meeuws, waarvan de laatste vanuit zijn acteurs-achtergrond de liederen met elkaar verbindt en presenteert. Als rode draad door het programma loopt de zigeunertoonladder die zowel de gevoelige snaar raakt als opzweept.

Het Blauwe Uur bestaat uit: Tim Meeuws: begon in 1977 als zanger acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering.  Naast zijn carrière als zanger/muzikant kennen velen hem misschien ook als acteur. Tim heeft onder andere gespeeld in Flodder, GTST, Baantjer, Flikken Maastricht en vele andere films en series. Ron Glasbeek: Hij speelde in de jaren 70 met Harry Jekkers en in de folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Daarnaast bespeelde hij de contrabas ook in vele theater producties en andere bands. en Conny Essbach: Zij studeerde accordeon aan het conservatorium in Tilburg. Zij speelt bij verschillende folkbands en organiseert maandelijks akoestische jamsessies in het Oude RKZ in Groningen.

Toegang gratis, maar reserveren aanbevolen. zie ook de website www.bijjacobus.com

Advertenties

Advertenties