Goud voor Luke van der Kwast met Nederlands team op EK darten voor de jeugd

Turkije – Tijdens de finaledag van het EK darten voor de jeugd in Turkije afgelopen zaterdag is Luke van der Kwast is Europees kampioen koppels geworden. Tevens werd het Nederlands team Europees overall kampioen met als resultaat 1x brons in de singles 1x zilver in het teamevent en 2x goud

De dag begon voor Luke van Der kwast met de halve finale in de singles. Hierin hij het op het tegen Leighton Bennet. Luke gooide tijdens zijn debuut op het EK een geweldig toernooi ook in de halve finale gooide hij goed. Ondanks zijn gemiddelde van ruim 96 kwam hij net te kort. Dit resulteerde in een bronzen plak voor Luke.

De laatste wedstrijden van de ochtend waren de halve finales in het teamevent bij de jongens. Nederland nam het hierin op tegen Tsjechje. De Tsjechen begonnen ijzersterk en namen brutaal een 0-2 voorsprong. Nederland vocht zich echter terug in de wedstrijd en trok de stand gelijk tot 6-6. In de beslissende fase van de wedstrijd waren de jongens net iets beter dan de Tsjechen en wisten te winnen met 9-7.

In de eerste finale namen Luke en Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen het op tegen een duo uit Tsjechiƫ. Sedivy en Houdek. Luke en Jurjen gooiden een uitmuntende finale. Met 3-3 op het scorebord was er een beslissende leg nodig om te bepalen wie de titel zou pakken. In de laatste leg bezweken de Tsjechen onder de druk en bleven Jurjen en Luke goed gooien. Ze wonnen de koppeltitel en pakten zo de eerste gouden medaille voor Nederland.

Nadat alle finales gespeeld waren werden de kampioenen bekend van het overall klassement. Bij de jongens presteerde Nederland dit EK zo goed dat voordat alle finales begonnen Nederland al een onoverbrugbare voorsprong had genomen. Met een verschil van maar liefst 50 punten (152 om 102) wist Nederland de overall titel te verdedigen. Engeland werd tweede. Nederland mag zich wederom een jaar lang Europees Kampioen bij de jongens noemen.Back to top button