Goede prestaties voor roeiers Neptunus in Hilversum

Hilversum – Op het Hilversums kanaal werd afgelopen weekend geroeid over een lengte van 5250 meter. Een individuele tijdrace. De juniorenvelden waren dit jaar groot en erg sterk bezet. De hele nationale junioren top was hierbij vertegenwoordigd. Hiermee is de wedstrijd een goed meetpunt om te kijken waar men ongeveer staat ten opzichte van de concurrentie

In de categorie J18 roeide Jan Huib Veninga naar een achtste plaats van 38 deelnemers. Hij eindigde hiermee vlak achter twee jongens uit de WK ploeg van dit jaar en wist zelfs een van de WK roeiers achter zich te laten. Gezien een niet optimale voorbereiding, een zeer goede prestatie.

Maarten Veninga startte een leeftijdscategorie lager bij de J16. Voor hem was er een zesde plaats in een veld van 36. Maarten zet hiermee de weg naar boven voort en heeft laten zien dat hij het komende seizoen met de besten mee kan varen.

In het M16 veld deed Eva Griep een dappere poging om een plaats bij de eerste twintig te bemachtigen. Helaas moest zij genoegen nemen met een 26e plaats in een veld van 40 meiden.

Voor oud-Neptunusroeier Damion Eigenberg was er een overwinning in het herenveld tot 72,5 kg. Hij deed dit in een nieuw baanrecord.

Back to top button