fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Goede prestaties Neptunusroeiers op de Bosbaan in Amsterdam

Amsterdam – Tijdens de Internationale Koninklijke Hollandbeker wedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam, heeft Neptunusroeier Jan Huib Veninga weer goede prestaties laten zien. Voor deze wedstrijd gelden andere regels dan normaal. Zo is er bijvoorbeeld een open juniorenklasse. Dat betekent dat er geen onderscheid wordt gemaakt in leeftijdsklassen, alles onder de negentien jaar start in hetzelfde veld.

Om deze reden laten veel vijftien en zestienjarigen deze wedstrijd schieten. Jan Huib startte dit weekend in drie nummers. Op zaterdag werd er in de dubbelvier gevaren met de ploeg waar ook drie weken geleden werd getart. Samen met Jelle Bakker en Felix Mebius van de Hunze uit Groningen en Aldo Pantano van RIC uit Amsterdam moest er eerst een plaats bij de eerste drie in de voorwedstrijd worden gehaald om een plaats in de middagfinale te bereiken.

Na een matige start wisten de jongens zich langzaam naar een tweede plaats te roeien. Dit was meer dan genoeg voor plaatsing. In de finale was deze combinatie de enige ploeg met roeiers onder de zeventien, Jelle moet zelfs nog vijftien worden in augustus. Nadat de eerste twee ploegen al een ruime voorsprong hadden genomen was het voor de overgebleven vier plaatsten ontzettend spannend. Bij het ingaan van de laatste kilometer lagen de vier ploegen bijna op een lijn. Op de finish was het verschil tussen nummer drie en nummer zes 1,17 seconden. Voor de Neptunus-combi was er een vijfde plaats.

Op zondag werd de ploeg in eerste instantie gesplitst om in de dubbel twee te varen. De jongens van de Hunze in een boot en Jan Huib en Aldo in de andere boot. Helaas lukte het geen van beide ploegen om zich in het zware veld met internationale deelname voor de finale te plaatsen Wel waren zij de snelste twee van de onder zeventien ploegen.

Aan het einde van de middag mocht er weer in de vier gevaren worden. Deze keer waren er maar zes inschrijvingen waardoor er geen voorwedstrijd nodig was. Een goed gevaren race werd deze keer beloond met een vierde plaats. Een hele knappe prestatie voor de “jonkies”.

World Cup!

Een ander hoogtepunt was de overwinning van oud Neptunus junior Damion Eigenberg uit Delfzijl. Damion roeit sinds de aanvang van zijn studie, in september 2014, bij de Groninger studenten roeivereniging Gyas, maar roeide daarvoor vier jaar als junior bij Neptunus. Hij wist met zijn ploeg het internationale veld in de lichte mannen dubbelvier te winnen. De ploeg zal door de KNRB worden uitgezonden naar de World Cup wedstrijden op de Rotsee in Luzern en maakt bij goed presteren nog kans op een uitzending naar de Wereldkampioenschappen later dit jaar in Amerika.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer