fbpx
27.5 C
Delfzijl
vrijdag 07 augustus 2020
Home Sport Goede prestaties jong roeitalent Neptunus op de World Ergohead in Amsterdam

Goede prestaties jong roeitalent Neptunus op de World Ergohead in Amsterdam

Amsterdam – Afgelopen zondag werd er door de jeugd van roeivereniging Neptunus goed gepresteerd op de World Ergohead in Amsterdam. Dit is een indoorwedstrijd die wordt geroeid op roeiergometers  zoals u die misschien wel kent uit de sportschool. In een tijdrace over twintig minuten moest er een zo groot mogelijk aantal virtuele meters worden geroeid. Kopman van Neptunus,  Jan Huib Veninga, kon door ziekte helaas niet aan de start komen.

Vorig jaar werd hij nog derde in het jongens zestien veld. Het zou zijn eerste wedstrijd bij de jongens achttien zijn geweest. De eer van Neptunus werd wel hoog gehouden door zijn broertje Maarten Veninga, Fons Folkers en Eva Griep. Deze drie maakten hun debuut in het veld van de vijftien- en zestienjarigen. Alle drie zijn nog een paar maanden veertien. Fons deed mee in het jongens 16  competitieveld. In dit veld duurt de wedstrijd geen twintig maar tien minuten. Fons Folkers roeide 2516 meter en dat was goed voor een keurige negende plaats in een veld van twintig deelnemers.

Eva Griep mocht als tweede op de ergometer stappen. Voor haar duurde de wedstrijd wel twintig minuten. Aan het einde daarvan stond de teller op 4544 meter wat goed was voor een vijftiende plaats in een veld van 25. Een hele knappe prestatie omdat Eve een van de kleinste en lichtste meiden in het veld is. Vooral op de ergometer zijn lengte en gewicht van veel invloed. Maarten Veninga mocht de dag voor Neptunus afsluiten. Een hele regelmatig gevaren race bracht hem uiteindelijk op een twaalfde plaats van 24 met een afstand van 5172 meter.

Een mooie eerste kennismaking voor deze jonkies met het nationale roeigeweld. De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen op de eerste krachtmeting op het water. Over drie weken starten Jan Huib, Maarten en Eva op de winterwedstrijden in Delft, een achtervolgingsrace over vijf kilometer.

loading...