fbpx
zondag 28 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Goede ideeën gezocht voor ondernemen in coronatijd

Regio – Economic Board Groningen (EBG) organiseert een online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen!’. Ondernemers worden opgeroepen goede ideeën in te sturen die een steentje kunnen bijdragen aan de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen. EBG is op zoek naar ideeën die voortkomen uit de noodzaak anders te moeten werken in deze coronatijd. EBG heeft vaker EBG Pitches en andere wedstrijden georganiseerd. ‘Dit wordt de allereerste online pitch-wedstrijd, waarbij we inspelen op deze tijd’, aldus bestuursvoorzitter Emme Groot. De drie deelnemers met de beste ideeën mogen online pitchen aan jury en publiek, die allebei stemmen wie er met het grootste bedrag vandoor gaat om zijn of haar plannen waar te maken. Er is €10.000 aan prijzengeld beschikbaar.

Oplossingen voor bedrijven in de ‘anderhalve meter maatschappij’
Door de coronacrisis is de toekomst voor veel ondernemers onzeker. Veel bedrijven zien hun omzet dalen. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe manieren van werken en sommige ondernemers bedenken nieuwe producten, diensten of aanpassingen in hun bedrijfsvoering. ‘Met deze online EBG Pitch willen we ondernemers uitdagen om kansen te zien in deze coronatijd,’ aldus Emme Groot, bestuursvoorzitter Economic Board Groningen. ‘Met een geldbedrag voor de drie beste inzendingen geven we een zetje in de rug om het idee uit te voeren. We bieden de deelnemers tevens een podium, ze kunnen profiteren van publiciteit. We hopen dat we met de ideeën ook andere ondernemers in de regio inspireren en stimuleren om in te spelen op de ontstane situatie.’ De jury en het publiek kiezen samen het beste idee en verdelen de € 10.000.

De Online EBG Pitch is bedoeld voor ondernemers uit één van de volgende gemeenten: Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Oldambt, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer. Als een deelnemer hier niet woont of is gevestigd, moet hij/zij kunnen aantonen dat deze regio primair profiteert van het idee. EBG is op zoek naar ideeën die draaien om ondernemerschap en een positief effect hebben op de bedrijvigheid.

Juryprijs en online publieksprijs
De jury bestaat uit Cas König, directeur Groningen Seaports, Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk, en Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus.

Mkb’ers en startups kunnen zich vóór 26 mei aanmelden met hun idee. Tijdens de selectiedag op 2 juni kiest de selectiecommissie op basis van de inzendingen de drie ondernemers met de beste ideeën die hun idee mogen pitchen in een korte video. EBG biedt de finalisten een pitch-training, zodat ze hun idee zo goed mogelijk kunnen presenteren. De drie video’s worden op de website van EBG geplaatst en het online publiek mag stemmen op het beste idee. De jury verdeelt de juryprijs van €8.000 over de drie finalisten (respectievelijk €5.000, €2.000, en €1.000). Daarnaast ontvangt de finalist met de meeste online stemmen de publieksprijs van €2.000. Elke deelnemer krijgt de mogelijkheid om advies op maat te krijgen bij het realiseren van zijn/haar idee. Ondernemers kunnen uiterlijk 25 mei hun idee aanmelden via www.ebgn.nl/coronapitch

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Economic Board Groningen is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. ‘Ondernemers kloppen tijdens de coronacrisis nog vaker aan voor ondersteuning’, vertelt Emme Groot. ‘Om de ondernemers in onze regio zo goed mogelijk te helpen organiseren we webinars en online sessies en we hebben de EBG AdviesregelinG aangepast. Vanaf nu kunnen ondernemers ook gebruikmaken van deze regeling als ze advies inwinnen bij een financieel adviseur of ondersteuning krijgt van een accountant.’

Kijk voor meer informatie op www.ebgn.nl/corona

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer