Glansrijke overwinning horseballteam Manege Biessum

Ermelo – Afgelopen weekend heeft het horseballteam van manege Biessum het internationale ponytoernooi in Ermelo gewonnen. Een jaar lang intensief trainen heeft zijn vruchten afgeworpen: De ruiters en hun pony’s bleken onverslaanbaar.
Op zaterdagavond was er een zeer spannende wedstrijd tegen het Belgische RAM Future. Er werden nauwelijks overtredingen gemaakt, ook al ging het er ruig aan toe. Het balbezit werd niet gemakkelijk uit handen gegeven en door beide teams werd er fanatiek verdedigd. Toch kon in de laatste minuut de genadeklap uitgedeeld worden en won Delfzijl met 6-5.

Op zondag werd het team uit Venlo verslagen, dat de dag ervoor van Vries had gewonnen. Delfzijl leek regelrecht op de overwinning af te stevenen, met een 5-0 voorsprong, maar Venlo wist nog tot 5-3 te naderen. Zeer fanatiek in de strijd werd zelfs een ruiter van Venlo uit het zadel getrokken om de bal te behouden. Helaas werd in de laatste seconden op een haar na een goal gemist door het sterkere Delfzijl.

Het Delfzijlster horseballteam is een hecht team onder de bezielende leiding van Hilke Haringa. Zij weet uit de vele spelers en goed team samen te stellen en betrekt de overige spelers als grooms bij de wedstrijden. Er heerst een onderlinge goede sfeer en betrokkenheid. Het team van manege Biessum was ten opzichte van vorig jaar weer flink verbeterd. Reden genoeg om te juichen voor het vele enthousiaste publiek dat was meegereisd naar Ermelo om de spelers aan te moedigen.

Horseball is een paardensport die het midden houdt tussen polo, rugby en basketball. Er wordt gescoord in een soort basket. De bal wordt overgegooid tussen de spelers, maar ook met acrobatische toeren van de grond geraapt en door tegenspelers uit elkaars handen getrokken. Het vergt rijvaardigheid, behendigheid en durf. Wie weet kan manege Biessum met haar team in Nederland horseball net zo op de kaart zetten als in Frankrijk, België en Duitsland. Ze zijn in ieder geval zeer goed op weg.

Back to top button