fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Gitarist Joost Dijkema in Synagoge Appingedam

Appingedam – Joost Dijkema treedt zaterdag 9 september op in de voormalige synagoge in Appingedam. De in Groningen woonachtige Drent geldt als een eigenzinnig muzikant en is één van de weinige jonge fingerpick-gitaristen uit Nederland. Geïnspireerd door het leven en door de muziek van artiesten zoals Michael Chapman, Townes Van Zandt en Leo Kottke. Dijkema speelt bezwerende, verbluffende akoestische gitaarinstrumentals afgewisseld door prachtige liedjes met warme vocalen waarin observaties en zielenroerselen uit heden en verleden centraal staan.

Begin 2015 droeg hij met het liedje News From The Sweet Waterbij aan de verzamelelpee Where The Candybeetle Dwells van de Groninger kunstenaar Willem Kolvoort. Zijn debuutplaat Sacred Revelations (2016, Twin Dimension Records) neemt de luisteraar mee op reis langs melancholieke lonerfolk en intense gitaar composities.

Dijkema speelde o.a. op Manana Manana, Hongerige Wolf, Grunnsonic, tweemaal in de Oosterpoort, Vera en de Amer. In juni 2017 is Dijkema benoemd tot ‘Stadsmuzikant van Groningen’.

  • Datum: za 9 september 2017
  • Aanvang: 20.30
  • Locatie: Synagoge Appingedam, Broerstraat 6
  • Prijs: € 5 (pinnen niet mogelijk)

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer