fbpx
10.3 C
Delfzijl
vrijdag 05 juni 2020
Home Agenda tips Gijs van der Sleen exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Gijs van der Sleen exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn vanaf 3 december t/m 31 januari werken te zien Gijs van der Sleen (1947).

Gijs van der Sleen woont en werkt in Uithuizen. Met een onderbreking van enkele jaren is hij al geruime tijd lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg, welke vanwege het 100 jarig bestaan onlangs een koninklijke erepenning heeft ontvangen, uitgereikt door burgemeester Den Oudsten van stad Groningen.

Gijs fotografeert nog op de traditionele analoge manier met rolfilm, in de doka worden de handafdrukken vervaardigd. Hier naast  maakt Gijs schilderijen op oude ambachtelijke wijze, mediums voor harsolieverf worden zelf gemaakt en waar nodig zijn eigen verf.

Fotografie en schilderijen zijn bij Gijs onlosmakelijk met elkaar verweven en geven hem veel voldoening met het op deze manier met zijn kunst bezig te zijn. In deze expositie is fotografie van Gijs te zien, van kleur tot bijna zwart-wit.

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u.)

Advertenties