maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Gezondheidsdag voor Hogelandsters op 26 september

spot_img

Winsum – De gemeente Het Hogeland organiseert op donderdag 26 september een ‘Gezondheidsdag’ voor alle inwoners van de gemeente. Het evenement vindt plaats in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 in Winsum. De dag duurt van 15:00 – 20:00. De toegang is gratis. De kosten voor openbaar vervoer kunnen worden vergoed.

De gezondheidsdag richt zich op positieve gezondheid, op de eigen kracht en wat een leven betekenis geeft.

‘Iedereen toegang’
Mariëtte de Visser, verantwoordelijk wethouder: “Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn betekent dat je mee kunt doen in de maatschappij. Dat je sociale contacten hebt, je goed aan een budget kunt houden en eigen keuzes kunt maken.” Ze vervolgt: “Wij vinden het belangrijk dat iedere inwoner van onze gemeente toegang heeft tot een gezond leven. Dit betekent: gezonde voeding, voldoende beweging en terug kunnen vallen op mensen om je heen om minder stress te ervaren. Daarom kunnen bezoekers van de Gezondheidsdag met deze onderdelen van positieve gezondheid kennismaken.”

Kraampjes en workshops
Veel kleinere en grote regionale organisaties zijn in De Blauwe Schuitaanwezig. Bezoekers kunnen kraampjes en workshops bezoeken. Deelnemers zijn onder meer de Sociale Teams, GGD, Mensenwerk Het Hogeland, Humanitas Het Hogeland, Volkskredietbank Noord Nederland, Gezondheidscentrum en Huis voor de Sport. Ook zijn er verschillende activiteiten te volgen, zoals yogalessen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten