13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 20:37

Gezondheidscentrum in het oude postkantoor moet in het voorjaar van 2018 gereed zijn

spot_img

Delfzijl – In het voorjaar van 2018 opent het nieuwe gezondheidscentrum in het oude postkantoor van Delfzijl de deuren. Dit is enige maanden later dan in eerste instantie werd gedacht. Het gezondheidscentrum zou begin 2018 haar deuren openen.

De gemeente Delfzijl heeft afgelopen week de plannen intussen aan de diverse belanghebbenden gepresenteerd. De buitenkant van het oude postkantoor krijgt een duidelijk andere uitstraling. Het gebouw, krijgt een totale vloeroppervlakte van 2000 vierkante meter. Ter vergelijking, het straks verdwenen ziekenhuis meet 38000 vierkante meter.

In het gebouw, waarvoor de provincie een lening van 600.000 euro en een subsidie van 300.000 euro verstrekt, komen vele diensten. Naast de huisartsen uit Noord en West, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een servicepunt van de OZG en een afdeling diagnostiek (röntgen- en bloedonderzoek) komen er enkele specialisten. Het gebouw gaat ook onderdak bieden aan het Sociaal Plein Delfzijl met ruimtes voor ontmoeting, trainingen en cursussen.

Parkeren en evenementen op het Molenbergplein

Evenementen en de kermis kunnen in de toekomst gewoon op het Molenbergplein plaatshebben. Het grootste probleem voor de omgeving vormen de parkeerplaatsen of, beter gezegd, het gebrek daaraan. De verwachting is dat het gezondheidscentrum zelf dagelijks ruim zestig parkeerplaatsen zal vergen. Er zullen daartoe in ieder geval 48 nieuwe parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Op het plein verdwijnen enkele invalidenparkeerplaatsen en er wordt een kiss and ride strook gemaakt. De halte van de stadsbus komt nabij. Op de Damsterkade worden 30 nieuwe lang parkeerplaatsen aangelegd.

Eigenaar en ontwikkelaar van het gezondheidscentrum is de Stcihting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN)

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten