Gezondheidscentrum in voormalige dorpswinkel Holwierde

Holwierde – In de voormalige dorpswinkel in Holwierde zal een gezondheidscentrum gevestigd worden. Een jaar geleden sloot dorpswinkel DorpsSuperrr in Holwierde haar deuren.

De huisarts, die in het zelfde pand onderdak heeft, zit er nog wel en wil er graag blijven. Het vertrek van de winkel bood ruimte voor een nieuwe invulling. De huisarts en het dorp, verenigd in de Brede Werkgroep Holwierde, willen de functie van het pand versterken en uitbreiden tot een echt gezondheidscentrum. Er is inmiddels een fysiotherapeut bijgekomen en er zijn gesprekken met nog een aantal geïnteresseerden.

Stichting Dorpshuis Holwierde eigenaar pand
Om het pand om te kunnen bouwen naar een gezondheidscentrum heeft de Brede Werkgroep het initiatief genomen om het pand te kopen. De stichting Dorpshuis Holwierde werd formeel eigenaar. Holwierde kreeg financiële steun van de provincie Groningen en de toenmalige gemeente Delfzijl. Ook verschillende inwoners uit Holwierde hebben bijgedragen. Voor het laatste stuk financiering is vorige week een lening afgesloten bij het Fonds Nieuwe Doen. Dat betekent dat de geplande verbouwing en verduurzaming nu echt van start kunnen gaan.

Het gebouw wordt energiezuinig gemaakt, de entree wordt vernieuwd en het pand krijgt een compleet nieuwe indeling. Naast de huisarts en de fysiotherapeut is er nog ruimte voor een of twee extra huurders.

Back to top button