fbpx
1.7 C
Delfzijl
24 januari 2021 13:10

Gezocht: Nieuwe Doeners in de provincie Groningen

Steendam – Denk jij in kansen en mogelijkheden en ben jij vastbesloten om te doen? Heb jij een initiatief of project voor de zorg, leefbaarheid of energie maar heb je de financiering nog niet rond? Dan is het Fonds Nieuw Doen op zoek naar jou! Het Fonds Nieuwe Doen is een initiatief van de provincie Groningen en stimuleert  Nieuwe Doeners door leningen te verstrekken onder gunstige voorwaarden. De komende tijd heeft het fonds 25 miljoen Euro beschikbaar in de vorm van leningen. Bedrijven, overheden, instellingen en organisaties zoals stichtingen en coöperaties kunnen gebruik maken van het fonds. Particulieren niet. Ken jij of ben jij een Nieuwe Doener? Ga naar www.fondsnieuwedoen.nl

Het Fonds Nieuwe Doen: Snel, eenvoudig en onder gunstige voorwaarden een financiering

Het fonds steunt ook initiatieven die minder makkelijk door financiële instellingen zoals banken worden gefinancierd. Wanneer een businesscase goed is uitgewerkt en er geen onvolkomenheden zijn, dan is het mogelijk om binnen enkele weken een lening te verstrekken. De ervaring van de leningnemers is dat het fonds snel kan handelen, niet bureaucratisch is ingesteld en meedenkt met de aanvrager. Voorzitter Titia Siertsema is enthousiast over het grote aantal Nieuwe Doeners dat de weg naar het fonds al heeft weten te vinden. “Dat past bij onze werkwijze, wij zijn zelf ook echte Nieuwe Doeners”.

Achtergrond van het Fonds
Eerder opereerde het fonds onder de naam Revolverend Fonds Groningen. Het idee achter het fonds is dat er tijdelijk geld beschikbaar wordt gesteld. Als de leningen zijn terugbetaald en is teruggevloeid in het fonds, kan het daarna opnieuw worden ingezet voor nieuwe initiatieven die ook een financieringsbehoefte hebben.  Aanvragen kunnen worden ingediend via www.fondsnieuwedoen.nl. Op de website vind je meer informatie over de regeling en alle voorwaarden. Daar kun je de lening ook aanvragen.

Gedeputeerden Nienke Homan en Eelco Eikenaar van de provincie Groningen zijn als initiatiefnemers van het fonds enthousiast. “Wij denken dat het fonds onder de nieuwe naam, nog beter de organisaties, bedrijven en instellingen kan bereiken. Uit de voorbeelden uit het afgelopen jaar blijkt dat er prachtige initiatieven mede door het fonds van de grond zijn gekomen. We hopen en verwachten dat dit de komende tijd nog meer gaat gebeuren. Goed voor de leefbaarheid, zorg en energiebesparing en transitie van Groningen.” 

Café Peter en Leni en Dorpsgenoten zijn Nieuwe Doeners in Steendam
Peter en Leni en hun dorpsgenoten zijn goede voorbeelden van Nieuwe Doeners. Na jarenlang dromen van een eigen muziekcafe zijn Peter en Leni hun Muziek Café  in Steendam gestart. Het café bracht het dorp samen. De inwoners van Steendam spraken eerder nauwelijks met elkaar. Nu ontmoeten ze elkaar in het dorpscafé en is er een dorpsvereniging gestart. Het maakt wonen in Steendam een stukje leuker. Toen het café dreigde te verdwijnen namen enkele dorpsbewoners het initiatief om het café, als ontmoetingsplaats voor het dorp te behouden . Met een eigen stichting, haalden ze op verschillende manieren geld op en leende voor het resterende bedrag bij het Fonds Nieuwe Doen. Nu is de Stichting eigenaar van het pand en huren Peter en Leni van de Stichting. Zo blijft het cafe, het sociale hart van Steendam behouden.

 

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten