fbpx

‘’gezinnen van buiten’’ vertellen over hun beleving met de kleine school

Garmerwolde – Dat kleine basisscholen in Groningse dorpen soms genoodzaakt zijn te sluiten is al lang geen nieuws meer. Door het structureel teruglopen van leerling aantallen zijn deze scholen genoodzaakt samen te gaan dan wel te sluiten. Een uitzondering daarop is de Openbare Basisschool in Garmerwolde. Steeds meer kinderen van buiten Garmerwolde vinden hun weg naar deze school. In een interview dat ik had met Hieke vroeg ik waarom zij en haar gezin deze keus hebben gemaakt.

“Het ging al enige tijd niet goed met onze kinderen, die in de Groningse wijk Lewenborg op school zaten. We besloten een andere school te zoeken. Uiteindelijk zijn we bij OBS Garmerwolde terecht gekomen. Toen we daar binnen kwamen merkten we meteen dat de sfeer heel goed was. De meiden wilden eigenlijk niet meer terug naar hun oude school en zijn maar één dag terug geweest om afscheid te nemen.

De dames werden gelijk opgenomen door de groep. Na de eerste dag kwamen ze blij thuis en de oudste verklaarde dat ze al zes vriendinnen had! Uiteindelijk is dit een hele goede keus geweest voor onze kinderen. Na een aantal maanden op OBS Garmerwolde waren ze meer in balans, rustiger en gelukkiger. We zijn ervan overtuigd dat beide meiden ook qua zelfvertrouwen misschien heel anders in hun vel hadden gezeten als we deze overstap niet hadden gemaakt. Vooral door de kleine setting en de veilige omgeving heeft OBS Garmerwolde kunnen bieden wat onze kinderen nodig hadden. En daar zijn we nog steeds erg blij mee!”

Back to top button