vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Geslaagde voorstelling Jeugdtheater Tjuchem

spot_img

Tjuchem – Op zondag 27 december stonden de jongens en meisjes van het Tjuchster Jeugdtheater weer op de planken in MFC de Velemansdroom. Dit keer met twee toneelstukken. De zaal was goed gevuld uiteraard met ouders, grootouders, ooms, tantes van de spelers, maar ook veel dorpsgenoten uit Tjuchem, Siddeburen en Meedhuizen. Maar voordat het zover was werd het spits afgebeten door de kinderen van de streetdancegroep (4 tot en met 9 jaar) van Sportclub Tjuchem. Zij gaven een spetterend optreden onder leiding van Esmee Tapilatu van dansstudio Tapila2 uit Appingedam.

Daarna was het de beurt aan de basisschoolkinderen voor hun toneelstuk. Dit was Annelie en Jodokus. Een verhaal, gebaseerd op het bekende verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens. Prinses Annelie (Annelie ter Veer) werd door haar tot leven gewekte lappenpop Jodokus (Arjen ter Veer) naar drie werelden gebracht, waar de prinses werd geconfronteerd met haar eigen nukken. En uiteindelijk ook tot inkeer komt en haar leven betert. De overige rollen waren voor Anne Agterberg, Nina Koster, Laura Schmölzer, Tessa Smitstra, Laura Hensens en Robi Smit.

Vervolgens speelden de oudere jeugd het stuk Hotel HA-FIJN. Waarin een hotel, dat deed denken aan Fawlty Towers, de verloren Michelin-ster terugverdient en er nota bene nog een bij krijgt. En de dochter een huwelijksaanzoek krijgt van de hotelinspecteur om vervolgens naar India te vertrekken. De rollen hier waren voor Arjen ter Veer, Emma Schothorst, Arlet ter Veer, Damon van Timmeren, Noa Meyer en Thijs van den Berg.

Het geheel stond ook dit jaar weer onder begeleiding van Trijntje de Wilde, Grietje Oolders en Janny Medema. Renata Huizingh zorgde voor de grime en René Kugel en Giel de Ruijter weer voor het licht en geluid. Over licht en geluid gesproken, tijdens deze avond werd voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe licht- en geluidsinstallatie, die aangeschaft kon worden dankzij bijdragen van het Loket Leefbaarheid van de NAM. De toneelverlichting is vervangen door LED-spots, die slechts 500 Watt gebruiken in plaats van de 5000 Watt van de oude installatie. En er zijn nieuwe richtmicrofoons aangeschaft, omdat de oude headsets niet meer gebruikt konden worden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten