Geslaagde reünie 150-jaar onderwijs in Zeerijp

Zeerijp – Het openbaar onderwijs in Zeerijp bestaat dit jaar 150-jaar en dat werd zaterdag 14 juli groots gevierd met een reünie en een feestavond wat samen viel met het dorpsfeest. Het programma begon met een theaterwandeling door het dorp.

Op diverse locaties werd iets uitgebeeld wat typisch is voor het dorp Zeerijp, zoals de Spooktocht van Zeerijp. Langs de straten stonden oude foto’s van hoe Zeerijp er vroeger uit zag. In de huidige basisschool de Wilgenstee konden de reünisten een kijkje nemen hoe het onderwijs er op dit moment aan toe gaat, ook draaide er een film met beelden van vroeger. De kinderen van de school liepen in oude klederdracht door de straten.

De reünie trok veel belangstelling. Ruim 250 mensen hadden zich opgegeven, het was dan ook gezellig druk in het dorp. Het feest werd voorgezet in de feesttent op het voetbalveld en duurde nog tot in de late uurtjes.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1654″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button