Geslaagde pinksterroeiwedstrijden op het Damsterdiep

Delfzijl – Zaterdag zijn op het Damsterdiep de jaarlijkse Pinksterroeiwedstrijden gehouden. In de ochtend werden de jeugdwedstrijden geroeid over 500 meter en in de middag werd er geroeid over een afstand van 1000 of 2000 meter. Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van Groot Neptunus en het 50-jarig bestaan van de roeivereniging was Radio Noord ’s ochtends aanwezig met het programma Noord en Ommeland.

De snelste tijd in de ochtend werd geroeid door Jelle van roeivereniging de Hunze uit Groningen. Hij was met 3 minuten en 53 seconden veruit de snelste op de 500 meter. In zijn veld liet hij Wibe van roeivereniging ‘t Diep uit Steenwijk en Stijn, eveneens lid van de Hunze, ver achter zich.

Naast de jeugdwedstrijden werden er ‘s ochtends tevens een tweetal roeiboten officieel in gebruik genomen. Na een kort woord door voorzitter Lammert Waslander werden de boten, die respectievelijk de Potmaar en de Winsumerdiep heten, gedoopt.

‘s Middags werd op de 1000 meter de snelste tijd neergezet door Fons Folkers en Maarten Veninga van Neptunus. Met een tijd van 4 minuten en 19 seconden bleven zij anderen ruim twee seconden voor. Op de 2000 meter werd de snelste tijd neergezet door het Truesport-team van roeivereniging de Hunze. Sjoerd Boerhout, Ingo Bos, Ronald Meijer, Christiaan Roosendaal en Jerome Vlaanderen wisten de afstand in 8 minuten en 6 seconden af te leggen.

Ter gelegenheid van het jubileum van de roeivereniging ontving de voorzitter van de roeivereniging, Lammert Waslander, een boeket bloemen uit handen van de voorzitter van het Neptunus-bestuur, Fester Oosterhuis.

De prijsuitreiking was in handen van burgmeester Beukema.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”663″]

Back to top button