fbpx
5.7 C
Delfzijl
zondag 29 maart 2020
Home Sport Geslaagde lustrum editie van het Amasus Damster Jeugdtoernooi in Appingedam

Geslaagde lustrum editie van het Amasus Damster Jeugdtoernooi in Appingedam

Appingedam – Onder stralende weersomstandigheden heeft afgelopen weekend het Amasus Damster Jeugdtoernooi plaatsgevonden op het Burg. Welleman sportpark in Appingedam. Dit gezamenlijke initiatief van de voetbalverenigingen Appingedam en De Pelikanen beleefde alweer haar 5e editie en is regionaal uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de regio. Op de vrijdagavond werd er om de spreekwoordelijke ereplaatsen gestreden door de oudste jeugdgroepen. Zowel bij de A- en B-junioren werd het deelnemersveld van een internationaal tintje voorzien door de deelname van de elftallen uit Aurich, de partnerstad van de stad Appingedam. Na de start om 18.30 uur kon er helaas maar door gevoetbald worden tot 21.15 uur, daar de organisatie zich genoodzaakt zag om, in verband met naderend onweer, het toernooi vroegtijdig stil te leggen. Met de waarschuwing over gevaarlijke weersomstandigheden met code oranje van het KNMI en blikseminslagen op korte afstand werd er geen enkel risico genomen en werd er een fictieve eindstand bepaald.

De zaterdag daarentegen kon qua weersomstandigheden niet beter; een strak blauwe hemel, een lekker windje en een temperatuur van zo’n 20 graden waren het nagenoeg ideale voetbalomstandigheden. En dat vonden ook de 60 jongste jeugdteams in de ochtend en 36 elftallen bij de D-pupillen/C-junioren in de middag. Met de parkeerplaatsen overvol en veel bezoekers gaf het een bijzondere gezellige aanblik. Op de velden werd echter volop gestreden om de winst in een zeer gemoedelijke sfeer. Het internationale en buiten regionale karakter van het toernooi werd hier uitgebreid met deelnemers uit Heeten, Utrecht, Kosovo en voor het eerst een team uit Portugal (Gondomar). Alle deelnemers en bezoekers konden op de zaterdag gratis gebruik maken van de voetbalactiviteiten van Dr. Woow. Bij de diverse onderdelen was het een drukte van belang om te mogen deelnemen. Tevens konden de voetballertje de leukste en mooiste trucjes leren van de ingehuurde Freestyle voetballers. Ook aan de niet voetballers was gedacht; de kinderen konden gratis geschminkt worden, maar ook hier waren de wachtrijen al gauw heel lang.

De prijsuitreikingen werden voorzien door een Freestyle-demonstratie van Dr. Woow en een panna-wedstrijdje tegen uitgedaagde kinderen. Beiden werden met groot enthousiasme gevolgd door de voetballertjes, de begeleiders en de aanwezige ouders. Menig verbazingwekkende truc werd voorzien van een verdiend applaus. Hierna werd aan ieder team een welverdiende beker overhandigd welke beschikbaar werden gesteld door onmisbare sponsoren per leeftijdscategorie. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde lustrumeditie en heeft van vele verenigingen de complimenten mogen ontvangen. De eerste aanmeldingen voor het volgende jaar zijn inmiddels al weer binnen.

Advertenties