33.7 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Algemeen Geslaagde knutselmiddag voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Geslaagde knutselmiddag voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Delfzijl – Afgelopen woensdag organiseerden Demi Lichtenberg & Marinte Berghuis beiden 16 jaar van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam een knutselmiddag voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit deden de leerlingen voor hun profielwerkstuk waarbij ze onderzoek deden naar de hulpinstanties die de gemeente Delfzijl aanbiedt aan de mensen met een laag inkomen. Hierbij wouden ze zelf ook wat organiseren voor de gezinnen die in deze situatie verkeren.

Het doel van de knutselmiddag was het blij maken van de kinderen en ze vooral laten genieten. Het is natuurlijk niet altijd even leuk om bepaalde dingen thuis niet te kunnen doen omdat er geen geld voor is. Het leek de dames daarom een goed idee om de kinderen één middag de kans te geven van alles te doen wat ze wilden.

Ze hadden daarom hun uiterste best gedaan door een grote diversiteit aan knutselspullen te brengen, hierdoor konden de kinderen bijna alles maken wat ze wilden. Ook hadden ze het lokaal leuk aangekleed door de muren een leuk tintje geel te geven.

De knutselmiddag begon met het versieren van een lekker plakje cake en een beker ranja. De kinderen hadden de keuze uit hagelslag, smarties, verschillende snoepjes en niet te vergeten heerlijke slagroom. Na het eten van de zelf versierde cake werden de bordjes vervangen voor stiften, papier, lijm, verf en nog véél meer.

De kinderen werden gescheiden in twee tafels één voor de kinderen t/m 4 jaar en de andere tafel voor de kinderen boven de 4 jaar. Voor elke tafel hadden ze twee begeleiders die de kinderen in de gaten konden houden. Voor de ouders hadden de dames natuurlijk ook een lekker kopje koffie en plakje cake klaar staan.

Tijdens het knutselen konden de kinderen ook lekker snacken van de chips, snoepjes, komkommer en tomaat. Er werden creatieve dingen gemaakt en veel gelachen. Na afloop kregen de kinderen een leuk cadeautje en snoepjes mee naar huis. Deze middag was overigens niet haalbaar als de dames geen donaties kregen van mensen die knutselspulletjes over hadden, niet de ruimte op school mochten gebruiken en geen gift kregen van de gemeente om de knutselspulletjes die nog nodig waren te kopen.

Advertenties

Advertenties