Geslaagde kledingactie van de ChristenUnie Eemsdelta op Sint Maarten

Appingedam – ChristenUnie Eemsdelta heeft zaterdag 11 november meegedaan aan de kledingactie georganiseerd door de Groningse Stieneke van der Graaf, nummer 9 op de kandidatenlijst ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Ondanks de stromende regen is er veel kleding gebracht. Leden van ChristenUnie Eemsdelta hebben in Appingedam zakken en dozen met kleding uit kofferbakken en van achterbanken in ontvangst genomen en bij Centrum Kabzëel naar binnen gebracht.

Inbrengers hadden hartverwarmende verhalen over waarom hier en nu de kleding gegeven wordt voor dit doel en ook over de inhoud van de zakken en dozen.

Van zelfgebreide sokken tot zo goed als nieuwe winterjassen, tot speciaal voor deze actie nieuw gekochte kleding tot het opruimen van kleding van een overleden dierbare. Van alles is gebracht en dankbaar in ontvangst genomen.

Bijzonder dat in 2023 in navolging van een goede daad van een Romeinse militair bij de stadspoort van Amiens in de vierde eeuw na Christus wij nu nog steeds niet alleen Sint Maarten vieren, maar ook onze kleding geven aan wie dat nodig heeft.

Back to top button