Geslaagde editie Fivelstadtocht

Appingedam –  De door de organisatie onder spanning georganiseerde corona editie van de Fivelstadtocht was in alle opzichten geslaagd waarbij alle betrokkenen zich overal keurig schikten naar de huidig geldende veiligheidsregels. Met als startlocatie de Nicolaï Kerk werd geheel in stijl het historisch cultureel karakter van de tocht benadrukt.

Met slechts aan het eind van de middag één verfrissende regenbui vervolgden de massaal toegestroomde deelnemers via Museum Stad Appingedam, de vermaarde hangende keukens, de klassieke Solwerderstraat alsmede de Synagoge aan de Broerstraat opgewekt hun westelijke route.

Het waren na het wandelarm jaar 2020 allemaal blije wandelaars die achtereenvolgens Oosterwijtwerd, Eenum, Zeerijp, Loppersum, Ten Post, Winneweer, Garrelsweer en Wirdum passeerden. De goede faciliteiten in combinatie met de bijzonder onverwachte wendingen en het beleven van eeuwenoude geschiedenis in het Fivelingo gebied zorgden voor vele enthousiaste reacties onder de wandelaars. Als zodanig een naadloos passend evenement met toegevoegde waarde tijdens de landelijke Open Monumentendag in en vanuit de eeuwen oude Fivelstad.

Door alle positieve reacties van zowel wandelaars, betrokken ruststempelplaats locaties als sponsoren voor, tijdens en na de tocht lijkt voor 2022 een goede mogelijkheid voor de organisatie om nog een stap te zetten in een toename van het deelnemersveld.

Voor laatste nieuws kijk op de website www.fivelstadtocht.nl.

Back to top button