Geslaagd voorjaarsconcert Toonkunstkoor Delfzijl in de Nicolaïkerk

Appingedam – Het voorjaarsconcert van het Toonkunstkoor Delfzijl, afgelopen zaterdag in de Nicolaïkerk, was goed bezocht.

De aanwezigen genoten van de zang door koor en solisten, waarbij zowel bij het Salve Regina van J. Haydn als het Stabat Mater van F. Schubert de nadruk lag op de smart van een moeder die haar zoon gekruisigd ziet worden. Dat het publiek onder de indruk was van de uitvoering, bleek wel toen het een aantal seconden doodstil bleef nadat de laatste klanken van het Stabat Mater waren verklonken.

Dirigent Hensen-Oosterdijk weet niet alleen het koor te inspireren maar ook het symfonieorkest Suonare d’Amatori, dat een geweldige uitvoering liet horen van de symfonie “la Passione” van J. Haydn.

Het volgende concert van Toonkunstkoor Delfzijl zal plaatsvinden op 30 november. Uitgevoerd zullen worden Psalm 42 van F. Mendelssohn-Bartholdy, en de Messe Solennelle de Sainte-Cécile van C.F. Gounod.

Projectzangers zijn van harte welkom. De repetities worden gehouden op woensdagavond in de Kruiskerk te Delfzijl. Info en aanmelding kan via www.toonkunstkoordelfzijl.nl of info@toonkunstkoordelfzijl.nl.

Back to top button