fbpx
donderdag 28 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Genomineerde sporters Noord-Groninger Sportgala zijn bekend; stemmen kan tot 7 februari

Delfzijl – De genomineerden voor het eerste lustrum van het Noord-Groninger Sportgala zijn bekend. Er staan een aantal bekende gezichten op de lijst, maar ook namen die nog niet eerder een kans maakten op een van de prijzen die de Stichting EemsmondSport Delfzijl op vrijdag 9 februari in theater De Molenberg in Delfzijl gaat uitreiken.

Er is voor de komende editie een iets andere opzet gemaakt. Bij de categorie Sporttalent is er voor meer kandidaten gekozen. Dat is niet zonder reden gedaan. Bij de overige categorieën waren de verschillen dusdanig groot dat het niet zo moeilijk was om een top drie samen te stellen.

Dat gold niet voor de talenten. Die aantallen lagen dicht bij elkaar. Het bestuur van de Stichting EemsmondSport was dan ook van mening dat het niet aan hen was om een keuze te maken. Dat wordt op deze manier aan publiek en een vakjury overgelaten. Dit is namelijk de tweede noviteit. In het verleden werden alleen de publieksstemmen geteld, nu mag ook een vakjury zich over de kandidatuur buigen.

De stemming verloopt via een apart stemformulier op  www.eemsmondsport.nl en  de Facebook-pagina van de stichting. De stemming sluit woensdag 7 februari om 13.00 uur. Daarna worden alle stemmen geteld, maar bestaat nog een mogelijkheid om vlak voor het Noord-Groninger Sportgala alsnog een stem uit te brengen. Bezoekers krijgen daarvoor bij binnenkomst een formulier uitgereikt waarop aangegeven kan worden wie volgens hen zou moeten winnen.

Net als in voorgaande jaren heeft de stichting ook weer een goed doel uitgekozen om zich te profileren. Deze keer is dat G-voetbal Eemsmond. Zij krijgen op het fraaie podium van De Molenberg de mogelijkheid om uit te leggen wat hun doel is en waarom het belangrijk is dat mensen met een verstandelijke handicap ook zoveel mogelijk in de sportwereld moeten participeren.

‘Uiteraard hopen we dat men massaal naar het Sportgala komt om de favorieten te steunen en tegelijkertijd te genieten van het optreden van Ancora. We raden liefhebbers aan om op tijd te komen, want vol is vol’, laat het bestuur weten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,314VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer