Gemeenteraad Delfzijl bezoekt bewonersinitiatieven

Godlinze – Op zaterdag 2 november heeft de gemeenteraad van Delfzijl diverse bewonersinitiatieven in de gemeente bezocht. Daarmee stelt de gemeenteraad zich op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de dorpen en wijken.

Van verschillende initiatieven heeft de raad met het bezoek kennisgenomen. Zo presenteerde Godlinze hun project Terpen en Wierdenland, in Losdorp maakten de raadsleden kennis met het dorpsommetje en een nieuwe plaquette op de begraafplaats. In Krewerd volgde een presentatie van het project Krewerd Groen en het project Elk Dorp een Dak. Hier vroeg een aantal inwoners aandacht voor hun aardbevingsschade. In Termunterzijl vertelden de organisatoren van het festival Borgssfeer van hun succes van de afgelopen zomer en de samenwerking daarin met De Rijdende Popschool. De speel-ontmoetingsplek Munster in Woldendorp kreeg bezoek van de raadsleden.

De dorpsondersteuner in Wagenborgen nam de raadsleden mee in haar werkervaringen en het vernieuwen van het lijkenhuisje op de begraafplaats werd belicht. Aansluitend bezochten de raadsleden het beweegpark in het Wilhelminapark in Delfzijl.

Op alle locaties vertelden initiatiefnemers hoe de samenwerking in hun project is verlopen. Ook gaven zij aan welke ontwikkelmogelijkheden zij met hun initiatief zien en welke rol het initiatief in hun gemeenschap heeft.Back to top button