12 C
Delfzijl
19 april 2021 12:06

Gemeentelijke bijdrage voor dorpshuizen Godlinze en Spijk

KlussenKlussen
AutoAuto
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen

Godlinze / Spijk – Stichting Dorpshuis de Vinkenhorst in Godlinze en Stichting MFC Spijk ontvangen van de gemeente Delfzijl een subsidie voor de verbouwing van het dorpshuis. de Vinkenhorst ontvangt bijdrage van € 30.000,- voor het toekomstbestendig maken van het dorpshuis en MFC Spijk ontvangt een subsidie van € 80.000,- voor de renovatie van MFC Spijk (voormalig verenigingsgebouw Pro Rege en kerkgebouw).

De gemeente ondersteunt de aanvraag omdat deze past in het programma ‘Alle Dorpen een Dak’, onderdeel van het Actieplan Dorpen en Wijken. Per dorp of wijk is er budget voor één dak in het dorp.

Vinkenhorst Godlinze een belangrijke ontmoetingsplek
Stichting Dorpshuis de Vinkenhorst wil met de subsidie investeren in een structurele ontmoetingsplek met een duurzame exploitatie. ‘Met het wegvallen van verenigingsgebouwen, behouden verschillende verenigingen en partijen uit het dorp door de subsidie een onderkomen’, zegt wethouder Jan Menninga. In het dorpshuis kunnen inwoners elkaar ontmoeten en activiteiten bezoeken. De verwachting is dat de maatschappelijke functie van dorpshuizen de komende jaren groeit. Het dorpshuis voor Godlinze past in dit beeld.’

De ruimtes in het dorpshuis worden praktischer ingedeeld om zoveel mogelijk verenigingen en partijen uit het dorp een plek te geven in het dorpshuis. Ook wordt de opbaarruimte vernieuwd. Zowel het eigendom als de duurzame exploitatie ligt daarmee straks in handen van het dorpshuis.

Stichting MFC Spijk wil investeren in een blijvende ontmoetingsplek
De Stichting MFC Spijk wil met de subsidie investeren in een blijvende ontmoetingsplek met een duurzame exploitatie voor Spijk. Met het wegvallen van verenigingsgebouwen behouden verschillende verenigingen en partijen uit het dorp een onderkomen. Het gebouw leent zich uitstekend voor het houden van (de grotere) uitvaartplechtigheden. Daartoe wordt in het gebouw speciaal voor dat doel een opbaar ruimte ingericht. De uitvaartvereniging Spijk heeft toegezegd de inrichting van deze ruimte te willen financieren.

Subsidie aanvragen
Dorpen en wijken in de gemeente Delfzijl kunnen tot 2021 een subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over het programma ‘Alle Dorpen Een Dak’ en het aanvragen van een subsidie staat op www.delfzijl.nl/alledorpeneendak

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten