donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Gemeentebelangen Eemsdelta wil Compensatie gedupeerden voormalige gemeente Loppersum

spot_img

Loppersum – Gemeentebelangen Eemsdelta heeft kennisgenomen van de voorstellen van de Stuurgroep Eemsdelta om te komen tot harmonisatie van de lokale belastingen binnen de nieuw te vormen gemeente Eemsdelta.

Huurders in de voormalige gemeente Loppersum moeten rekening houden met een financiële tegenvaller van 237 euro per jaar. Zij moeten de rioolheffing straks zelf betalen.

Om de pijn iets te verzachten, willen de gemeenten en corporaties de huurders eenmalig tegemoetkomen door 50% van de rioolheffing te compenseren, is te lezen in het voorstel.

Gemeentebelangen constateert dat er nog een budget van 2,9 miljoen beschikbaar is vanuit de frictiekosten, welke ingezet kunnen worden voor compensatie van deze belastingen. Gemeentebelangen wil de Stuurgroep opdracht geven dit uit te werken in een 5-jarig compensatieplan, zodat de gedupeerden op een rustige manier het been bij kunnen trekken.

Vanavond zal de Raadsklankbordgroep, waarin de fracties van alle partijen binnen de gemeente Loppersum, Appingedam en Delfzijl vertegenwoordigd zijn, zich buigen over het voorstel van Gemeentebelangen Eemsdelta.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten

Onzekerheid rond verdubbeling N33 tussen Zuidbroek en Appingedam

Tjuchem - Als gevolg van de landelijke problematiek rond stikstof hebben de provincie Groningen en Rijkswaterstaat moeten besluiten om het project verdubbeling N33 Midden...