fbpx

Gemeente Loppersum gaat voor schone dorpen

Loppersum – De gemeente Loppersum gaat ook in 2018 verder met het project Loppersum Schoon! Het doel van dit project is het terugdringen van overlast van zwerfafval en hondenpoep. Dit doet de gemeente door het vergroten van bewustwording en het plaatsen van extra voorzieningen.

In de dorpen Zeerijp en Middelstum is in 2016 gestart met een pilot. Vanwege de positieve evaluatie van de pilot, wordt het project ook gestart in ’t Zandt, Loppersum, Garsthuizen/Startenhuizen, Westeremden en Garrelsweer. In deze dorpen worden de voorzieningen in het eerste kwartaal van 2018 geplaatst. Samen met de verenigingen van dorpsbelangen is een inventarisatie gemaakt van welke voorzieningen waar nodig zijn. Aan de hand van die lijsten gaat de gemeente de komende maanden blikvangers, afvalbakken en hondenpoepbakken plaatsen. Ook worden op een aantal geschikte locaties hondenuitlaatveldjes ingericht. De gemeente gaat in alle dorpshuizen hondenpoepzakjes neerleggen. Hondenbezitters kunnen op deze plekken gratis zakjes ophalen.

Hondenuitlaatveld Middelstum

Het voormalige hondenuitlaatveld aan de Boerdamsterweg in Middelstum wordt door de bouw van wisselwoningen en de tijdelijke school verplaatst. De nieuwe locatie is aan het eind van de Ticheldobbe (langs het Boterdiep), dit is dichtbij de oude locatie. In januari zal de gemeente dit hondenuitlaatveld inrichten, door bordjes en een hondenpoepbak te plaatsen.

Back to top button