17.5 C
Delfzijl
vrijdag 19 juli 2019
Home Politiek Gemeente Het Hogeland compenseert eigen risico voor minima

Gemeente Het Hogeland compenseert eigen risico voor minima

Het Hogeland – De raad van de gemeente Het Hogeland heeft op voorstel van het college besloten dat er voor 2019 weer een compensatie komt voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten. De regeling voor 2019 is gelijk aan de regeling die voor zorgjaar 2018 gold. Die laatste regeling liep op 31 december 2018 af.

Alle inwoners van de gemeente Het Hogeland met een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm die in het jaar 2019 hun volledig eigen risico hebben verbruikt, komen weer in aanmerking voor een compensatie. Die bedraagt 265 euro. Inwoners kunnen een aanvraag over het jaar 2019 tot 31 december 2020 bij de gemeente indienen. Het formulier daarvoor is te vinden  op  www.hethogeland.nl (hulp bij laag inkomen, onder de button ‘vergoeding eigen risico zorgverzekering’)

Het aanvraagformulier is ook beschikbaar bij één van de gemeentelocaties of bij Werkplein Ability (Ubbo J. Mansholtplein 2) in Winsum.

Het ingevulde aanvraagformulier kan samen met de bewijsstukken worden ingeleverd bij een van de gemeentelocaties. Opsturen naar het naar het postadres van de gemeente kan ook.

Advertenties
Advertenties