4.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 23:05

Gemeente evalueert veiligheid Delfsail 2016

Delfzijl – Wie bij de organisatie van een (groot) evenement is betrokken, weet dat er heel wat bij komt kijken om niet alleen een aansprekend en succesvol maar ook een veilig evenement te organiseren. De veiligheid van DelfSail 2016 is geëvalueerd en deze evaluatie biedt aanknopingspunten voor het organiseren van ook andere grootschalige evenementen.

De evaluatie is in opdracht van de gemeente Delfzijl en de Veiligheidsregio Groningen uitgevoerd. De evaluatie bevat een inventarisatie van knelpunten en aanbevelingen en afspraken voor de volgende keer. Dit helpt bij de voorbereiding van een nieuw DelfSail of andere grootschalige evenementen. Het college van Burgemeester en Wethouders hebben kennis genomen van deze evaluatie.

Bij een groot maritiem evenement als DelfSail staat het complexe thema veiligheid bij de start van het lange voorbereidingstraject op de gezamenlijke agenda. Met activiteiten verspreid over twee gemeenten, op het water, in de havens en in het centrum van de stad, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. DelfSail 2016 is goed verlopen. Tijdens het evenement zelf hebben alle betrokken partijen prima samengewerkt. In de aanloop naar het evenement was soms echter onduidelijkheid over ieders rol en verantwoordelijkheid. Daarom is na afloop van DelfSail besloten terug te kijken op de samenwerking. Aan de evaluatie hebben alle betrokken partijen meegedaan.

Van 29 juni tot 3 juli 2016 vond voor de zesde keer DelfSail plaats. Opnieuw was het een zeer geslaagd evenement, met tallships uit de hele wereld en een half miljoen bezoekers uit Noord-Nederland en ver daarbuiten. Het was geslaagd, mede omdat dit grootschalige evenement zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. De volgende DelfSail is gepland in 2022.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten