Gemeente Eemsmond start met campagne Glas in ’t Bakkie

Eemsmond – Onder het motto “Glas in ’t Bakkie – restjes en deksels geen probleem” start de gemeente Eemsmond met een campagne om het scheiden van glas te verbeteren. Op woensdag 13 mei wordt er daarom een VIP-tent ingericht, compleet met rode loper, bij de glasbakken op het Molenerf in Uithuizen. Inwoners die hun glas naar de glasbak komen brengen, worden verwelkomd door een speciaal Glasteam en krijgen een glastas cadeau. Ook wethouder Sienot is van de partij.

De campagne is gestart omdat er nog steeds teveel glas in het restafval terecht komt. Onderzoek heeft uitgewezen dat glas in het restafval met name afkomstig is van potjes met een dop of deksel en van potjes met restjes. Dankzij nieuwe technieken in recyclefabrieken kunnen deze potjes nu ook gewoon in de glascontainers gegooid worden. Wethouder Sienot is enthousiast over de campagne: “Het is een goed initiatief. Veel mensen denken dat iedere Nederlander al zijn glas naar de glasbak brengt. Toch verdwijnt er nog steeds 150 miljoen kilo in het restafval. Elke inwoner van Eemsmond brengt per jaar zo’n 15 kg glas per persoon naar de glasbak; dat zou minimaal 23 kg moeten zijn. Glas kan eindeloos gerecycled worden, zonder dat het aan kwaliteit verliest. En dat is goed voor ons en voor het milieu! Ik roep alle inwoners van Eemsmond op, hun glas naar de glasbak te brengen. En als ze dat woensdag aan het Molenerf in Uithuizen doen, krijgen ze er ook nog een beloning voor”.

Meer informatie over glas in de glasbak staat op de website www.glasscheiden.nl of www.eemsmond.nl/inwoners/afvalwijzerBack to top button