Gemeente Eemsdelta geeft inwoners rol bij sollicitatie

Eemsdelta – Eemsdelta laat inwoners meebeslissen over een nieuwe gebiedsregisseur. Want: een gebiedsregisseur werkt immers voor en met inwoners samen. We vinden het daarom heel logisch dat inwoners een grote rol hebben bij het zoeken naar een nieuwe gebiedsregisseur.

Inwoners vertellen waar ze naar opzoek zijn
Eén van onze gebiedsregisseurs gaat weg. Hij heeft de inwoners uit zijn gebied gevraagd om mee te denken over zijn vervanger. Zes inwoners vertellen in een filmpje wat zij belangrijke taken van een gebiedsregisseur vinden. Op basis van die informatie is de vacaturetekst geschreven. En een aantal van hen krijgt ook een rol in de sollicitatiecommissie. Ritchy Boxmeer uit Biessum is één van de inwoners die meewerkt aan het filmpje. “Ik vind het geweldig dat wij zelf mogen vertellen wat we zoeken in een gebiedsregisseur, welke eigenschappen wij belangrijk vinden. Dit is wat mij betreft een top voorbeeld van inwonersparticipatie. En een echte out of the box gedachte.”

Ruimte om het anders te doen
Burgemeester Ben Visser: “Overal om ons heen horen we dat er krapte is op de arbeidsmarkt. Dat is bij ons niet anders. Wij zoeken ook regelmatig nieuwe collega’s. We hebben een mooie organisatie om voor te werken. De opgaven zijn groot en belangrijk. Daar kun je een bijdrage aan leveren. En bij ons is er volop ruimte: ruimte voor eigen inbreng, ruimte om je te ontwikkelen en ruimte om de dingen ánders te doen. Het filmpje waar inwoners een gebiedsregisseur zoeken, is daar een voorbeeld van. Een paar collega’s kwamen met dit idee. En daarvan hebben we gezegd: “Goed plan, dat gaan we doen!”.

Ben je benieuwd naar het filmpje of onze andere vacatures? Kijk dan op eemsdelta.nl/vacatures.

Back to top button