9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 23:48

Gemeente Delfzijl zet in op sport en beweging na schooltijd

Delfzijl – De gemeente Delfzijl geeft met het project ‘Geluk’ een vervolg aan de in 2016 ingezette aanpak om in drie jaar de gezondheidsachterstanden in de gemeente terug te dringen en de gezondheid van middelbare scholieren te verbeteren. Dit doet zij samen met Stichting Sport4connect en het Eemsdeltacollege.

Uitgangspunt van het project is middelbare scholieren te coachen in het behalen van persoonlijke doelen door middel van sport en beweging. De sportactiviteiten starten in september 2017.

Maatschappelijk bindmiddel

Sport4connect biedt middelbare scholieren sinds juni 2016 per kwartaal een activiteit aan gedurende een blok van enkele weken. Daarbij worden de sportactiviteiten gekoppeld aan maatschappelijke thema’s, zoals een gezonde leefstijl en sociaal gedrag. Wethouder Hans Ronde: ‘Sport is niet alleen belangrijk voor je gezondheid. Door te sporten kom je in contact met anderen en maak je deel uit van een groter geheel. Daarnaast is sport is een belangrijk maatschappelijk bindmiddel.’

Samenwerking met Eemsdeltacollege

De Stichting Sport4connect werkt samen met het Eemsdeltacollege te Appingedam aan het Gelukprogramma 2017-2018. Leren omgaan met tegenslagen is één van de thema’s die terugkomt in het programma. Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen gedrag en welk effect dit kan hebben op een ander.

Financiële middelen

De gemeente ontvangt sinds 2015 vanuit het Rijk de decentralisatie-uitkering ‘Gezond in de Stad’ (GIDS).Het project loopt tot en met 2018. In 2013 is het Volksgezondheidsbeleid ‘Gezond in DAL’ vastgesteld. Het project ‘Geluk’ sluit hierbij aan.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten