Delfzijl – Noord-Groningen wordt steeds internationaler. Om deze positieve verandering te omarmen en een boost te geven, is het International Welcome Center North (IWCN) opgericht. Gemeente Delfzijl steunt dit initiatief om internationaal talent voor bedrijven in de regio aan te trekken en te behouden met de dienstverlening die IWCN biedt. Wethouder Ronde ziet kansen: “Hiermee creëren we een extra faciliteit voor werkgevers in de gemeente Delfzijl, wat de aantrekkingskracht van onze gemeente vergroot en daarmee ook een positief effect kan hebben op de werkgelegenheid in de regio”.

Dienstverlening aan buitenlandse inwoners in Noord-Nederland
Buitenlandse mensen die in Groningen, Friesland of Drenthe wonen, kunnen bij het IWCN terecht voor hulp op een aantal gebieden:
1. Het IWCN versnelt en versoepelt de procedures voor uitreiking van IND verblijfsvergunningen en BSN-nummers door gemeentelijke inschrijving.
2. Het IWCN verschaft informatie over private services zoals banken, huisartsen, zorgverzekeringen, scholen, kinderopvang, et cetera.
3. Het IWCN helpt de buitenlandse inwoners bij het integreren en het socialiseren door netwerk-bijeenkomsten, cursussen en dergelijke.
4. Het IWCN verschaft startup visums voor innovatieve internationale bedrijven.

Samenwerkingsverband
IWCN werkt in én voor de Top Dutch regio, oftewel Noord-Nederland. In het centrum werken medewerkers van Stichting Connect International, de Rijksuniversiteit Groningen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de gemeente Groningen.
Het IWCN werkt voor de 12 grootste gemeenten in Friesland, Drenthe en Groningen.

Meer informatie
Inwoners en ondernemers die willen weten wat IWCN voor respectievelijk hen of hun bedrijf of internationale medewerkers kan betekenen, kunnen contact opnemen met IWCN. Uitgebreide informatie is te vinden op de website: http://iwcn.nl.

Advertenties