Gemeente Delfzijl roept op om niet te gaan zonnen op het Kwelderlandschap

Delfzijl – Het is tropisch warm en de mensen zoeken verkoeling op bij het water, zo ook op het zeestrand in Delfzijl. Hoewel het strand van Delfzijl officieel nog niet klaar is voor badgasten, dit zal waarschijnlijk pas eind 2020 gereed zijn, zijn er veel mensen op het strand en in de zee te vinden. Maar ook op het aangrenzend kweldergebied wat als natuurgebied dient. Er zijn mensen die daar hun badhanddoeken uitleggen om te zonnen en zwemmen. Dit is niet zonder gevaar, donderdagmiddag kon een vrouw door de stroming de wal niet meer bereiken. Omstanders wisten de vrouw met enige moeite, terug aan wal te krijgen.

Het is absoluut niet de bedoeling dat mensen vanaf het kweldergebied gaan zwemmen of zonnebaden, de gemeente heeft onlangs de hekken rond het natuurgebied weggehaald om de aanblik van het terrein te verbeteren. Wethouder Jan Menninga benadrukt: “We moeten de natuur een kans geven zich te ontwikkelen. Daarom is het nog niet de bedoeling dat mensen de kwelders betreden. We hopen op gezond verstand van mensen.”

De gemeente heeft donderdag borden geplaatst rond het stand en kweldergebied. Ook voor de kust van Delfzijl kan de stroming gevaarlijk zijn voor badgasten. Er wordt nog door de gemeente gekeken naar een verbod op het betreden van het kweldergebied.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2516″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button