Gemeente Delfzijl maakt nieuwbouwlocaties bekend voor honderden nieuwe woningen

Delfzijl – Tijdens de Nieuwbouwbeurs (T)huis in Delfzijl in de gymzaal van de Brede School in Delfzijl Noord maakte de gemeente Delfzijl en woningcorporatie Acantus ruim 16 lokacties bekend waar de komende jaren meer dan 500 nieuwbouw woningen moeten verschijnen. Onder andere in de wijken Kwelderland, Polarisbuurt, Zandplatenbuurt noord en de Scheepvaartbuurt wordt komende jaren veel gebouwd.

De plannen die vrijdag gepresenteerd werden zijn in eerste instantie bedoeld voor de ruim vijfhonderd huurders en particuliere woningeigenaren uit de Zandplatenbuurt Noord. Zij moeten vanwege de versterkingsoperatie verhuizen en namen als eerste een kijkje op de beurs. Op de beurs konden de bewoners van de wijken zien op welke locaties in Delfzijl nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Op sommige plekken kan de bouw op korte termijn beginnen, op andere plekken duurt dat langer.

Wijkbewoners hebben in eerdere gesprekken met de gemeente en woningcorporatie Acantus al aangegeven niks te zien in het verhuizen naar een wisselwoning. Daarom wordt nu gewerkt aan een plan om de bewoners zonder dubbele verhuizing naar een hun nieuwe woning te krijgen.
 
De beurs trok vrijdag al veel belangstelling van de wijkbewoners ook morgen zaterdag 23 november is de beurs nog geopend van 11:00 uur tot 15:00 uur.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2277″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button