11.9 C
Delfzijl
16 mei 2021 11:08

Gemeente Delfzijl krijgt kunstwerk Frans de Wit geschonken van inwoner

Delfzijl – De straat Grote Belt in Delfzijl is een openbaar kunstwerk rijker. Het kunstwerk, ontworpen door de Leidse beeldhouwer Frans de Wit, is door een inwoner geschonken aan de gemeente Delfzijl.
Op vrijdag 1 november heeft wethouder Hans Ronde het werk onthuld. De weduwe van Frans de Wit is blij dat het een mooie plek in de gemeente Delfzijl heeft gekregen. Het werk staat op het veldje bij de toegang naar de Grote Belt.

Het geschonken kunstwerk bestaat uit holle en bolle cirkels die een zekere mate van balans verbeelden. De vorm van het kunstwerk symboliseert de Grote Belt. De gemeente heeft daarom samen met de gever en de weduwe van beeldhouwer Frans de Wit deze plek voor het kunstwerk uitgezocht.

Frans de Wit
De Leidse kunstenaar Frans de Wit (1942-2004) was een beeldhouwer die voornamelijk werkte met basisvormen, zoals cirkels, driehoeken en vierkanten. Het uitgangspunt in zijn werk is tegenstelling. Het geschonken kunstwerk heeft de tegenstelling gesloten-open en hol-bol in zich. Daarnaast zijn de kunstwerken van De Wit herkenbaar aan de pure materialen en het spel met de zwaartekracht.

Staatineemsdelta.nl
Meer informatie over openbare kunstwerken in Delfzijl is te vinden op www.staatineemsdelta.nl. In deze digitaal ontsloten kunst- en architectuurgids staat informatie over alle openbare kunstwerken in Delfzijl, Appingedam en voormalig Eemsmond.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten