9.8 C
Delfzijl
16 april 2021 15:58

Gemeente Delfzijl krijgt bevingskunstwerk ‘Heilige Huisjes’ cadeau

KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken

Delfzijl – Op maandag 3 juni onthulde burgemeester Gerard Beukema in het bijzijn van kunstenares Ester Rika Oegema het kunstwerk ‘Heilige Huisjes’. Het werk is een cadeau van de Delfzijlster kunstenares aan de gemeente. Ze maakte het werk voor de expositie ‘BEVINGS’ van Galerie Pictura Groningen. De schenking is naar aanleiding van een informatiebijeenkomst over de versterkingsopgave. Het kunstwerk hangt bij de ingang van de raadzaal in het gemeentehuis.

Heilige Huisjes
“Het werk ‘Heilige Huisjes’ is voor velerlei uitleg vatbaar”, aldus kunstenares Oegema. “Ik heb vierkanten gevouwen van papier en daarin de silhouetten van huisjes gesneden. Ze zijn gevuld met gebakken lucht en gestut met een stukje papier, geen huisje is hetzelfde. Het werk heeft een extra dimensie door de dieptewerking van licht en schaduw. Het papier oogt fragiel, gezamenlijk zijn de huisjes in een kruis gevormd. Omlijst door een eikenhouten lijst. Ik verbeeld zo de gevoelens van geloof, ongeloof, hoop en wanhoop. De vrede en onvrede die er heerst, de macht en onmacht bij alle betrokken partijen.”

Cadeau gemeente Delfzijl
In maart 2019 was de kunstenares aanwezig bij een informatiebijeenkomst over de versterkingsopgave in Delfzijl. De bijeenkomst werd geleid door burgemeester Beukema en zijn betrokkenheid raakte haar. Na de bijeenkomst besloot ze het kunstwerk te schenken. “Het kunstwerk is op deze manier toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Delfzijl”, zegt Oegema. “Het heeft zijn bestemming gevonden.”

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten