fbpx
11.8 C
Delfzijl
20 oktober 2020 19:21

Gemeente Delfzijl breidt inzet sportcoaches op basisscholen uit

Delfzijl – Alle basisschoolleerlingen uit de groepen drie tot en met acht in de gemeente Delfzijl, krijgen vanaf 2017 elke week gym van een sportcoach. Voorheen was dit in de dorpen van de gemeente één maal in de maand. Daarnaast creëert de gemeente meer ruimte voor het inzetten van een sportcoach voor tussenschoolse- en naschoolse activiteiten. Sportwethouder Jan Menninga: “We vinden het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om meer te bewegen. In Delfzijl zien we dat de inzet van sportcoaches werkt en daarom gaan we deze gemeentebreed inzetten.”

Verplicht fruit en sportclinics verenigingen

De sportcoaches hebben voor leerlingen uit de groepen drie en vier een leerlingvolgsysteem. Op deze manier kunnen de jongste leerlingen intensiever gevolgd worden. Naast de inzet van sportcoaches wordt een gezonde levensstijl van de kinderen beïnvloed door de kinderen verplicht fruit te laten meenemen naar school. Tijdens naschoolse activiteiten nodigt de sportcoach sportverenigingen uit om clinics te geven. Andersom gaan de kinderen ook naar verenigingen toe om kennis te maken met sporten en de verenigingen zelf.

Project FitGaaf

Naast de extra inzet van sportcoaches, start dit schooljaar op alle scholen in de gemeente het project FitGaaf. Kinderen en ouders zijn gedurende een maand bezig met het thema gezondheid. Het doel van het project is om kinderen en ouders meer inzicht te geven in hun beweeg- en eetgedrag. Dit om zo een gezonde leefstijl te bevorderen. Na de projectperiode kan de sportcoach het thema gezondheid in zowel de bewegingslessen als de tussen- en naschools sportactiviteiten inbedden.

Sporten en bewegen maakt gezonder

Menninga ziet de toekomst van Delfzijl als sportieve gemeente zonnig in. “Kinderen die sporten en bewegen voelen zich gezonder, fitter, sterker. Spelenderwijs leren kinderen bovendien tal van vaardigheden.” Sport en bewegen draagt ook bij aan het verminderen van het risico op het ontstaan van ziekten zoals diabetes, overgewicht en depressie. Kinderen die op jonge leeftijd voldoende sporten en bewegen, zijn ook op latere leeftijd vaker actief. “Een actieve en gezonde leefstijl is dus van belang,” aldus de wethouder.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,218VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten