9 C
Delfzijl
13 mei 2021 23:48

Gemeente Delfzijl blijft detailhandel in het centrum stimuleren

Delfzijl – In goed overleg met de provincie Groningen kan de gemeente Delfzijl de detailhandel in het centrum van de havenstad ook dit jaar stimuleren met subsidies. De subsidies zijn onder andere bedoeld om winkelgevels te verbeteren. Ondernemers kunnen van de regeling gebruik maken totdat de beschikbare subsidiepot gebruikt is, of tot uiterlijk 31 december 2016.

Aantrekkelijker winkelgebied
“Samen met onder andere de bijna voltooide herinrichting van de winkelstraten in het winkelgebied, maakt dit het centrum aantrekkelijker voor onze inwoners en de regio”, aldus wethouder Rijzebol. “Tot nu toe hebben al 39 ondernemers gebruik gemaakt van de beschikbare subsidies. Met de verlenging van de subsidieregeling willen we dit succes een vervolg geven.”

Informatiebijeenkomst voor ondernemers

Binnenkort organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor ondernemers. Hier geeft de gemeente meer informatie over de openstelling van de subsidieregeling en hoe ondernemers er gebruik van kunnen maken.

Onderdeel van Actieplan Centrum

De stimulering van de detailhandel is onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. In dit actieplan staan projecten uitgewerkt die de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van het centrum van Delfzijl verbeteren.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten