29.4 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Sport Gemeente Appingedam zet medaillewinnaars WK Taekwondo in het zonnetje

Gemeente Appingedam zet medaillewinnaars WK Taekwondo in het zonnetje

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Lea van der Tuin van Sport hebben vandaag een aantal medaille winnaars van Taekwondo Academie van Jan Ekema in het zonnetje gezet.

Naast een aantal leden met een zilveren en bronzen plak waren er twee Damster wereldkampioenen Isis Steutel (13) en Simeon Gemmink (38). Isis pakte de titel in de categorie meisjes-groene band, en Simeon in de categorie senior blauwe band.

In het zonnetje
De titels werden eind juli behaald op het Wereldkampioenschap Taekwondo in Birmingham. De selectie van de Taekwondo Academie van Jan Ekema uit Appingedam behaalde naast de twee gouden medailles ook twee zilveren medailles en vier bronzen plakken. Alle medaillewinnaars en hun coaches worden in het Stadskantoor in Appingedam in het zonnetje gezet.

Onder de indruk
Het WK in Birmingham is het grootste taekwondotoernooi ter wereld. Er deden meer dan 3000 sporters aan mee. Wethouder Lea van der Tuin is dan ook onder de indruk van de prestaties van de medaillewinnaars: “Ik ben bijzonder trots op deze sporters en ze verdienen het dubbel en dwars om gehuldigd te worden”.

Advertenties

Advertenties