Gemeente Appingedam verplaatst kunstbank van keramist Han Boerrigter

Appingedam – Door een reconstructie van de Dijkstraat in Appingedam moest de bekende kunstbank van keramist Han Boerrigter wijken. Dit jaar is een nieuwe locatie gevonden voor dit functionele kunstwerk. Aan de oever van de Solwerderstraat is een idyllische plek gevonden waar het bankje goed tot haar recht komt.

Sinds 1987 stond het bekende en beeldbepalende keramische bankje in de Dijkstraat. Door de reconstructie van de Dijkstraat is het bankje mei 2014 ontmanteld en tijdelijk gestald op de gemeentewerf van de gemeente Appingedam. Nu ruim een jaar later heeft de gemeente Appingedam een mooie locatie aan de oever van de Solwerderstraat gevonden. Het bankje zal zoveel mogelijk in oude stijl worden herbouwd waarbij het uitzicht over het Damsterdiep bepalend is voor de stand van het bankje. De planning is dat dit najaar het bankje vanuit de Dijkstraat op een aantal doorkijkpunten te zien zal zijn. De herbouw zal in oktober gestart worden.

De kunstenaar van het bankje, keramist Han Boerrigter (1935) is blij dat het bankje weer een mooi plekje krijgt in het centrum van de historische stad. Als het bankje definitief op haar nieuwe plaats staat zal Han Boerrigter samen met wethouder Usmany het nieuwe bankje onthullen.

Back to top button