Gemeente Appingedam plaatst blikvangers in de strijd tegen zwerfvuil

Appingedam – Leerlingen van het  Theda Mansholtcollege  in Appingedam hebben maandagochtend samen met wethouder Lea van der Tuin twee nieuwe blikvangers in Appingedam in gebruik genomen. Er is een blikvanger geplaatst op de Farmsumerweg ter hoogte van de viaduct met de N33. De ander blikvanger is geplaatst over het spoor aan de Holwierderweg.

Tijdens de Jongerentop 2019 in Appingedam was zwerfafval één van de meest besproken thema’s het gebruik van minder plastic. Samen opruimen van (zwerf)afval en plaatsen van meer blikvangers werd genoemd als actiepunten.

De gemeente zet in op het voorkomen van zwerfafval. Het zorgt voor veel ergernis, trekt ongedierte aan en het opruimen kost veel geld.  Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

De gemeente Appingedam gaat samen met Jongerentop Groningen, leerlingen en een docent van het Theda Mansholtcollege werken aan een plan om minder plastic te gebruiken. De ambitie is om van de toekomstige onderwijscampus een plasticvrije campus te maken. Het plaatsen van blikvangers is de eerste stap in deze richting.

Back to top button