Gemeente Appingedam doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Appingedam – Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. De gemeente Appingedam is op zoek naar inwoners die hun duurzame huis open willen stellen op zaterdag 3 en 10 november op Nationale Duurzame Huizen Route.

Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. “Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Elk verhaal is uniek. Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route“, zegt wethouder Lea van der Tuin. Ze moedigt iedereen met een duurzame woning aan om die open te stellen tijdens Duurzame Huizen Route. “Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt“, vult Sietske de Jong, coördinator duurzaamheid van de gemeente Appingedam aan.

Onafhankelijk platform
Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren nu al hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een midweek weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken bovendien kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018′.

Back to top button