Appingedam – Op woensdag 7 oktober werd de jaarlijkse Nationale Snipperdag georganiseerd. Op deze dag kunnen vertrouwelijke overheidsdocumenten gratis worden vernietigd. Voor iedere kilo papier doneert de firma Reisswolf een bedrag aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. De medewerkers van het Stadskantoor in Appingedam hebben in totaal 770 kilo kunnen aanleveren.

Gratis vertrouwelijk papier vernietigen
Voor de medewerkers van de gemeente Appingedam een moment om eens flink op te ruimen. Normaal gesproken is de papiervernietiging een betaalde dienst, maar op Nationale Snipperdag worden alle vertrouwelijke documenten gratis opgehaald en vernietigd.

Donatie aan Stichting Nationale Boomfeestdag
Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die op Nationale Snipperdag ter vernietiging wordt aangeboden, doneert Reisswolf een bedrag aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. Deze stichting levert een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie.

Jaarlijks worden er in ons land 200.000 bomen door ruim 115.000 kinderen geplant. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen van groep 6 en 7 (9 t/m 11 jaar) op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving en door ze te laten inzien dat ze zélf een bijdrage kunnen en moeten leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld. Jong geleerd is immers oud gedaan!

 

Appingedam organiseert op 16 maart 2016 een Boomfeestdag

De gemeente Appingedam is voornemens om in 2016 samen met de scholen deel te nemen aan de viering van de Boomfeestdag. De opbrengst van deze snipperactie komt uiteindelijk dus ook ten goede aan Appingedam.

Advertenties