fbpx
5.9 C
Delfzijl
21 januari 2021 09:57

Geen open dag maar wel kennismaken met Hunter Field Target

Meedhuizen – Een jaar geleden werd de schietvereniging HFT Groningen opgericht. Inmiddels bestaat de club uit een leuke en groeiende groep enthousiaste schutters die veel plezier beleven aan deze nieuwe vorm van schietsport. De vereniging heeft haar thuisbasis bij het Sportschietcentrum Delfzijl aan de Westerlaan te Meedhuizen. Hier wordt wekelijks serieus maar in een zeer ongedwongen sfeer geoefend.

Geen Open Dag
“Het was onze bedoeling om dit voorjaar weer een Open Dag te organiseren” zo meldt voorzitter Jos van der Maat. Door de coronacrisis is dit helaas niet mogelijk gebleken. Ook HFT Groningen heeft maandenlang geen enkele activiteit kunnen organiseren. “Normaal gesproken zouden wij maandelijks een clubwedstrijd hebben gehouden en aan de diverse wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap hebben meegedaan”. Sinds medio juli kan er echter weer geschoten worden en worden er ook weer clubwedstrijden georganiseerd. Ondanks de coronacrisis hebben toch diverse enthousiaste schutters, waaronder ook jeugd, hun weg naar HFT Groningen gevonden en zijn in de afgelopen maanden lid geworden. “Wij willen als jonge vereniging natuurlijk deze positieve trend voortzetten maar het houden van een Open Dag wordt onder de coronamaatregelen bijzonder lastig. Ik constateer echter wel dat er veel belangstelling bestaat voor deze nieuwe sport.”

Daarom biedt HFT Groningen voor geïnteresseerden de mogelijkheid om, na aanmelding, geheel vrijblijvend op een clubtraining langs te komen en met Hunter Field Target kennis te maken. Er zijn dan altijd enthousiaste schutters aanwezig die de grondbeginselen kunnen uitleggen. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om het zelf eens te proberen. Een berichtje naar hft-groningen@ziggo.nl is voldoende. Er wordt dan in overleg een afspraak gemaakt. Voor nadere informatie over Hunter Field Target kunnen liefhebbers terecht op de website www.hft-groningen.nl

Wat is Hunter Field Target?
Hunter Field Target HFT is een vorm van schietsport waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtgeweer (luchtbuks) die niet krachtiger mag zijn dan 16,3 Joule en die is voorzien van een richtkijker (scope). Een wedstrijdbaan voor HFT wordt in de buitenlucht op een afgesloten terrein uitgezet en bestaat meestal uit 40 metalen klapdoelen. Als het doeltje correct wordt geraakt valt het om en mag de schutter twee punten bijschrijven. De beperkte kracht van de luchtbuks heeft echter tot gevolg dat het slechts 0,5 gram wegende kogeltje al snel hoogte verliest en een kromme baan gaat volgen. Na enkele tientallen meters is het kogeltje al enkele centimeters gedaald. Deze kromme baan moet door de schutter worden gecorrigeerd. De moeilijkheid voor de schutter bestaat daarbij vooral uit het feit dat hij niet weet op welke afstand het doeltje is geplaatst en hoeveel hij zijn schot dus moet corrigeren. Behalve de onbekende afstand en de kromme kogelbaan moeten de schutters ook rekening houden met de weersomstandigheden en de eventuele hoogteverschillen. Dit alles maakt HFT een zeer uitdagende en verslavende sport voor mannen en vrouwen, jong en oud. Het is een discipline waarvoor veel concentratie en oefening benodigd is.

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten