4.1 C
Delfzijl
9 maart 2021 10:53

Geen beurs maar informatieroute langs nieuwbouwlocaties Delfzijl-Noord voor bewoners Zandplatenbuurt

Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen

Delfzijl – Sinds de eerste nieuwbouwbeurs in november 2019 is grote voortgang gemaakt met de woningbouwplannen in Delfzijl. Bewoners van de Zandplatenbuurt Noord en omgeving, maar ook andere belangstellenden, kunnen de komende weken op de nieuwbouwlocaties zien dat een aantal projecten veel concreter is geworden. Op meer dan 20 locaties waar woningbouw gepland is, staan informatieborden waarop de actuele stand van zaken te zien is. De informatieborden blijven tot eind juni staan.

Informatie op de locaties
Burgemeester Gerard Beukema: “We willen de bewoners graag informeren over de voortgang. We vragen veel van hen, het gaat om hun toekomstige woonplek. Ik vind het belangrijk hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van een keuze. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken konden we de tweede nieuwbouwbeurs niet in de sporthal van de Brede School Noord organiseren. Door alle actuele informatie nu op de woningbouwlocaties zelf te presenteren, kunnen mensen zich een goed beeld vormen van wat mogelijk hun nieuwe woning en woonomgeving gaat worden.”

Zoveel mogelijk informeren en ideeën ophalen
Anita Tijsma: “Een aanstaande verhuizing heeft grote impact. Altijd, maar in een versterkingsgebied zeker. Acantus wil haar huurders, zelfs met alle coronamaatregelen, zo goed mogelijk over de voortgang informeren. Daarnaast willen we ook de woonwensen ophalen. Dit doen we in nauwe samenwerking met BVZ en de gemeente. Er zijn brochures, er is een website en bij de borden zijn ideeënboxen geplaatst waar mensen hun wensen en ideeën over hun nieuwe woning kunnen brengen. Ook kunnen huurders altijd contact met ons opnemen. Een aantal huurders is inmiddels verhuisd. We krijgen positieve reacties van hen over hun nieuwe woning. Dit willen we ook graag realiseren voor de andere huurders.”

Brochures over huren koopwoningen
De bewoners van de Zandplatenbuurt Noord en omgeving hebben een brochure ontvangen, waarin per locatie de meest actuele informatie is opgenomen. Op verzoek van bewoners zijn twee brochures gemaakt, een over koopwoningen en een over huurwoningen. De huurders van Acantus hebben de brochure met informatie over nieuwe huurwoningen ontvangen. De particuliere woningeigenaren hebben de brochure over koopwoningen ontvangen. Beide brochures zijn te downloaden via https://thuisindelfzijl.nl/2020/06/03/opdedeurmatnieuwewoonplekken/

Nieuwe website
Op de nieuwe website www.thuisindelfzijl.nl kunnen bezoekers een virtuele rondgang maken door Delfzijl en alle nieuwbouwlocaties bezoeken. Op een aantal locaties is te zien hoe de situatie nu is en hoe die zal zijn als de woningbouw klaar is. Deze website bevat de meest actuele informatie over de woningbouwplannen. Ook verhalen van bewoners die inmiddels verhuisd zijn en praktische informatie over bijvoorbeeld duurzame woningbouw is op deze website te vinden.

Volg ons op

10,968FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten