Gedupeerden wachten premier Rutte op tijdens werkbezoek aan aardbevingsgebied

Appingedam – Enkele tientallen Groningers hebben vrijdagmiddag in Appingedam actie gevoerd tijdens het werkbezoek van premier Mark Rutte aan Groningen. De premier kwam naar Groningen om te praten over de omstreden gaswinning en de gevolgen ervan.

Hij deed als eerste een vestiging van de Nationaal Coördinator Groningen aan de Woldweg in Appingedam aan. Hier werd hij opgewacht door enkele tientallen actievoerders en gedupeerden die Rutte met spandoeken, sirenes en toeters duidelijk maakten dat zijn bezoek aan Groningen eigenlijk mosterd naar de maaltijd is.

Rutte kon verder geen concrete toezeggingen aan de gedupeerden doen. Wel liet hij weten een einde te wil maken aan de bestuurlijke spaghetti.

Na het bezoek aan Appingedam bezocht Rutte een adres aan de Fruitlaan in Loppersum om daar te praten met een gedupeerde. Hierna bezocht hij de tijdelijke scholen OBS Prinses Beatrix en CBS Roemte in het dorp.

Hierna vertrok de premier naar het Provinciehuis in Groningen om daar uit handen van cabaretier Freek de Jonge de tussenstand van de petitie ‘Laat Groningen niet zakken’ in ontvangst te nemen. Het bezoek werd afgesloten met een besloten bijeenkomst met bestuurders en gedupeerden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1170″]

Back to top button