fbpx
24.5 C
Delfzijl
vrijdag 14 augustus 2020
Home Algemeen Gedichtendag op het Eemdeltacollege in Siddeburen

Gedichtendag op het Eemdeltacollege in Siddeburen

Siddeburen – Op locatie Siddeburen van Eemdeltacollege was het donderdag 18 januari Gedichtendag. Deze week start de ‘Week van de Poëzie. De leerlingen zijn alvast gestart met het schrijven van gedichten onder leiding van een gastdocent.

Gedichtendag

‘Er staat een vreemde man in de klas. Nee, het is niet de docent. Oh ja, het is de dichter Arjen Boswijk. Ik heb hem gisteren nog even ge-googled’; vertelt een leerling. De leerlingen luisteren naar de gedichten die de gastdocent Arjen Boswijk voordraagt. Het fragment uit het oorlogsdagboekje van zijn moeder maakt diepe indruk. Dan geeft Arjen, zo mogen ze hem noemen, aan dat iedereen in de klas aan het eind van de les(binnen 45 minuten) een gedicht heeft geschreven. Alle leerlingen zijn verbaasd en vinden het best een beetje spannend. Ze krijgen een papier waarop woorden staan die ze moeten gebruiken in hun eigen gedicht. Arjen helpt ze hier mee. Vervolgens maken ze er zinnen bij en klaar is het gedicht. Aan het eind van de les durven een aantal leerlingen zelfs hun gedicht aan elkaar voor te dragen. Mevrouw Groeneveld werd aan het eind van de les overspoeld met vragen van leerlingen als; ‘Wanneer mogen we verder hier aan werken?’ en ‘Mag ’t mee naar huis?’. Al met al waren de reacties op de gastles en gastdocent super enthousiast.

Eemsdeltacollege Siddeburen

De school in Siddeburen is een kleine en plezierige school. De leerlingen volgen vmbo of de eerste twee jaren havo-vwo. Leerlingen voelen zich hier snel thuis. De school biedt veel vakoverstijgende projecten aan, waarin mediawijsheid, creativiteit en cultuur een grote rol spelen.

loading...