fbpx
donderdag 28 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Gasvrij Warffum stuurt vakantiegroet naar de Tweede Kamer

Warffum – Inwoners van Warffum en actiegroep Warffum Alert! versturen vrijdag 29 juni massaal een digitale vakantiegroet naar de leden van de Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat en de leden van de Kamercommissie voor Wonen.

De inwoners van Warffum willen dat de Tweede Kamer na de vakantie écht werk maakt van een Gasvrije toekomst in Warffum. De kaart is meteen een uitnodiging om op bezoek te komen. “Wij hebben het bord ´Gasvrij´ al klaar liggen en nodigen de Kamerleden uit het zelf te komen ophangen als we echt van het gas af zijn”, zegt een woordvoerder van Warffum Alert!.

De Tweede Kamerleden krijgen uit twaalf plaatsen, verspreid over heel Nederland, vakantiegroeten toegestuurd.

“Voor een Gasvrij Warffum hebben wij niet alleen de gemeente nodig, maar ook de regering en de Tweede Kamer”, zegt de woordvoerder. “Een Gasvrij Warffum betekent geen gaswinning meer uit Nederlandse bodem, dus ook niet uit het gasveld van Warffum. Het betekent ook dat iedereen van het gas af moet. Alleen zo krijgen we overal de gaskraan dicht.”

Deur wijd open voor gaswinning
Minister Wiebes wil in 2030 van het Gronings gas af, maar laat de deur wagenwijd open staan voor gaswinning uit de kleine velden in Nederland. Olie- en gasbedrijven als de NAM en Vermillion doen hun best om alles uit die velden te pompen wat er nog in zit. Uit het kleine gasveld van Warffum wordt door de NAM momenteel per dag 1.000.000 m3 gas gehaald.

Landelijke actie
De Tweede Kamerleden krijgen niet alleen uit Warffum vakantiegroeten. Ook inwoners van Breede, Leeuwarden, Sneek, Westerveld, Heerenveen, Ternaard, Nij Beets, Waalwijk, Woerden en de Waddenvereniging doen mee aan de ‘GroetenUitGasvrij-actie’ van Milieudefensie,

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,314VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer