Ga in gesprek met de provincie over energie van de toekomst

Loppersum – De provincie Groningen gaat in maart en april in gesprek met haar inwoners om nieuw beleid voor duurzame energie te vormen. De bijeenkomsten vinden verspreid door de provincie plaats. De gedeputeerden Nienke Homan en Fleur Gräper- van Koolwijk zijn hierbij aanwezig. Zij horen graag de mening van Groningers over hoe het nieuwe energiebeleid vanaf 2020 er voor moet zorgen dat in 2035 60% van alle energie duurzaam wordt opgewekt en dat Groningen in 2050 100% duurzame energie gebruikt.

Naast energiebesparing zullen alle vormen van duurzame energie nodig zijn om dat te bereiken: biomassa, windenergie, zonne-energie en duurzame warmte. Dat gaat ook iets betekenen voor het Groninger landschap. Onder welke voorwaarden kan dat een plek krijgen in het landschap? Hoe kijken de Groningers naar de verdeling van de lusten en de lasten? En wat zijn de ideeën hierover van de inwoners.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn. Het is nu uw kans om u te laten horen.

Bewonersbijeenkomsten

De bewonersbijeenkomsten starten allemaal om 19.30 uur. De gedeputeerde licht de ambitie van de provincie toe en met het energiespel van Entrance worden de dilemma’s in de energieopgave in het landschap verkend. Deelnemers kunnen de provincie ideeën en suggesties aanreiken voor passende spelregels rondom bijvoorbeeld zon en wind. Per avond kunnen maximaal 35 deelnemers aanwezig zijn, zodat er zorgvuldig actief met elkaar van gedachten gewisseld kan worden.

Data en plaatsen

21 maart Buurtcentrum Noordstee – Stadskanaal
23 maart Buurthuis De Brug – Bellingwolde
27 maart Dorpshuis – Ezinge
30 maart Buurthuis Oosterhaar – Haren
4 april Dorpshuis – Loppersum
6 april De Menterne – Muntendam
10 april Poortershoes – Groningen
13 april MFC De Binding – Oude Pekela
18 april Dorpshuis – Tolbert
20 april De Klinker – Winschoten

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan op www.provinciegroningen.nl/duurzameenergie.

De bewonersbijeenkomsten sluiten aan op de drie kennisbijeenkomsten en vijf stakeholderbijeenkomsten die de provincie in maart heeft georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten is inmiddels met ruim 200 mensen kennis gedeeld over de energietransitie en de hiervan betekenis voor Groningen.

Back to top button